KUNDRECENSIONER

`

Våra stugvärdar tycker till

Vi köpte vårt hus 2003 och stugan som vi hyr ut ligger på vår tomt. Då bodde en permanent gäst i stugan. När de flyttade så ville vi kunna använda stugan själva som gäststuga och då passade det bra att komplettera det med uthyrning till turister, eftersom vi vill använda den så mycket som möjligt. Stugan ligger i en för Jönköping unik gårdsmiljö och vi vill gärna dela med oss av den fina miljön till andra.

Vi hade läst om möjligheterna med att hyra ut hus genom Bo i Småland i tidningen. Vi kontaktade företaget och tyckte att det verkade seriöst, stabilt och bra att hyra ut det genom Bo i Småland.

Samarbetet har fungerat mycket bra genom åren och vi tycker att vi får en slags paketlösning där allt ingår såsom bokningar, försäkring, utbetalning av hyra. Fördelarna är att det är tryggt och säkert och vi vet att vi får betalningen före gästernas ankomst.

Vårt tips till andra stuguthyrare är: ställ er frågan – vill jag bo här själv? Håll inredningen fräsch och ställ inte dit för mycket saker eller allt för gamla möbler. Vi har inte så mycket mattor i stugan vilket gör den mer lättstädad. Låt stugan ha en del fria ytor så att gästerna får plats med väskor mm när de kommer. Ha gärna ett tomt skåp i köket för att ställa in t.ex. medhavda torrvaror.

Vår stuga ligger inne i Jönköping och det medför att vi förutom semestrande turister även har företag som hyr för längre tid till personer som ska arbeta i området, föräldrar och släktingar till studenter som bor i Jönköping samt personer som vill utnyttja kulturella begivenheter i området. En del av företagen är återkommande gäster men de privata turisterna vill nog se nya resmål och återkommer inte till samma stuga så ofta.

Gästerna är nöjda efter sin vistelse hos oss och en del har med sig någon present, många skriver positiva ord i gästboken och de berömmer ofta sin vistelse innan de åker hem och säger att de ska rekommendera det vidare.

Vi hyr inte stugor så ofta själva, men vi har gjort det några gånger på Gotland.

/Maria och Lennart, Jönköping